Samarbejde og dokumentation under forløbet

​​​​​​​Forældresamarbejde

Som pårørende til en ung på STU Fredericia skal man være opmærksom på, at skole-hjem samarbejdet, som det kendes det fra folkeskolen, forandres.

Vi arbejder med fokus på de unge og i så høj grad, som den unge selv kan bære opgaven med at samarbejde med skolen – der gør de det. Men vi ved godt, at med vores målgruppe er forældrene en uvurderlig støtte og hjælp for den unge.

Når den unge bliver 18 år, er det op til den unge selv, hvor meget I som forældre må eller skal involveres. Der skal indhentes samtykke, hvis I som forældre skal involveres eller tages med på råd, når det skønnes frugtbart. Som forældre har man lov til at spørge, hvis der er noget, man ikke ved eller forstår – forudsat at det er aftalt med den unge selv. Ved spørgsmål og tvivl kan man tage fat i den unges kontaktperson eller ringe på teamtelefonen.

Det er kontaktpersonen, man som ung eller forældre til en ung henvender sig til, hvis der er noget, der driller. Det kan være, at den unge fortæller om en oplevelse fra skoledagen, som I har brug for at vende med en, der også har været der. Det kan være ved bekymring eller blot, hvis man gerne vil komme med en god idé eller undring.

Vi har en gang årligt et forløbsplansmøde. Forløbsplansmødet er den unges møde, hvor forløbsplanen gennemgås med den unges uddannelsesvejleder. Forud for mødet har den unge samtaler med sin kontaktperson, hvor de sammen finder ud af, hvad fokus skal være på forløbsplansmødet. Samtalerne ligger umiddelbart efter efterårsferien og foregår i den unges undervisningstid. Man er som forældre velkommen til at deltage.

Der afholdes ikke skole-hjem-samtaler på en ungdomsuddannelse.

Ved mistrivsel, fravær eller andet, der bekymrer eller forstyrrer i det daglige arbejde med den unge, vil der naturligvis være samarbejde mellem skole og pårørende i det omfang, det er nødvendigt.